Magntec

Min hemsida

Halvdagsutflykt

Vi börjar vid 11 med att klä på oss för att ta skotern till en lunch ute i fjällvärlden, kan vara en gulaschsoppa på en våffelstuga eller en kölbulle ute i det fria.
Turen tar mellan 5-6 timmar inklusive pauser, turen avslutas på någon trevlig restaurang.
Den här turen behöver vi ingen skotervana för att klara av, vid bra väder så håller vi till på fjället, skulle vädret mot förmodan vara lite sämre så håller vi till i låglänt terräng och kör en alternativ sträckning mot middagen.
Efter middagen så finns alternativet för den som vill ha ett glas vin att bli skjutsad tillbaka.
För oss som vill åka skoter tillbaka så blir det en härlig middag med bubbelvatten, bastu och en öl kan det bli när vi är tillbaka på hotellet.

Lämpligt lunchstopp är på vackra Kariknallen om vi håller till i Funäsdalen eller Bruksvallarna, konfererar vi i Anådalen så tar vi skotern till Kappruet.
Eller så arrangerar vi en lunch i det fria, vid bra väder steker vi kôlbullar på fjället, är vädret lite sämre kan vi stanna vid något vindskydd.
Alternativa stugor är Andersborg, Malmbäcksstugan eller Ösjöstugan om man konfererar i Funäsområdet, från Anådalen kan olika alternativ diskuteras beroende på hur skotervana deltagarna är.

Vid bra väder så åker vi en tur på fjället, vi åker över pärlan Skenörsfjället där skoterleden går hela vägen upp på bergstoppen på 1172 meter med en vidunderlig utsikt över Norska fjällen, Sonfjället, Lillfjället och Ånnfjället, vänder vi på oss har vi magnifika Helagsfjället, Skarsfjället och utsikt över Gröndal.
Alldeles framför oss har vi Skarvarna och har ni samma tur som jag har haft får ni stå och titta ner på en rovfågel som jagar byte nedanför stupet.

Ett lämpligt mål är den fantastiska restaurang 1000, som namnet antyder så ligger den på 1000 meters höjd mitt i backsystemet Ramundberget.
Vi når den per skoter och har en fantastisk utsikt över dalen och Ramundberget.
Menyn är fjällinspirerad och restaurangen har fullständiga rättigheter.
Det är möjligt att boka så att sällskapet kan sitta i fred på andra våningen av restaurangen.
Alternativ finns givetvis så detta avgörs av kundens önskemål och behov.

Ett alternativ är att middagen består av kölbulle ute i det fria, vi åker då skoter till en lämplig rastplats där vi steker kölbulle och umgås, efter en dag på skotern är det inte mycket som går upp mot en kölbulle med lingonsylt.
Vi eldar, äter och kan grilla en korv eller marshmallows för den som vill det,  nu pratar vi om kontemplation där det enda vi hör är sprakandet från brasan och som tak har vi den fantastiska stjärnhimelen.