Magntec

Min hemsida

Internet of things

IoT–Internet of things, den uppkopplade produkten.
Att koppla upp sin produkt gör det möjligt att ladda ner data från sin produkt till någon form av databas för analys eller använda i arbetet med att öka sitt kundvärde.

Det kan användas till att optimera sin produkt genom att lära sig mer om hur den används eller skapa tjänster kopplade till produkten som att förutsäga servicebehov eller analysera fel i produkten.
Det kan också ge möjlighet att skapa nya produkter för att öka kundvärdet, det kan vara appar eller andra typer av kringerbjudanden som ökar era kunders konkurrenskraft.

Man kan välja en standardlösning för att koppla upp sin produkt men i många fall kan det vara så att en leverantörs utbud gör att den viktigaste datan för kunden går förlorad för att utrustningen eller databasen inte kan hantera den data vi vill spara, det gäller inte bara att få produkten kopplad till molnet eller en telefon, utan man måste även titta på vad det är man vill få ut av produkten, vilken typ av data jag vill sända mm. och då ska ju inte själva telefonen hindra mig vilket gör att den måste vara framtidssäkrad.
En av våra partners är Datarespons som har lång och bred erfarenhet på hårdvara för uppkopplade produkter.

När man kopplar upp sin produkt måste man också se över vilken information vi behöver, kanske är det så att man måste föra in mer sensorer på produkten för att få rätt information så att kundvärdet kan ökas.
Om man till exempel vill använda det för att förutsäga servicebehov så är det ju inte bra om slitdetaljer inte är uppkopplade, jämför med bilar som har sensorer på bromsbackarna och därför kan verkstaden få reda på att de måste bytas vid nästa service och beställa komponenter i tid.

Magntec hjälper er med den här processen, med erfarenhet av att föra in IoT så kan vi hjälpa er att kartlägga dagens situation, se över er produkt och utvärdera vad som kan behöva förbättras.
Vi skapar sedan en plan för vad som behövs och hur vi når målet, delmål på vägen är att kontinuerlig skapa ett kundvärde som företaget kan erbjuda sina kunder.

Magntec har partners som kan hjälpa att bygga arkitekturen för er produkt och IoT lösning, vi har partners som kan erbjuda ”plug and play” lösningar med flexibilitet som möjliggör att ni i framtiden kan bygga på mer funktioner eller mer data.

En viktig del av planen är också kraven på nätverksoperatören, behovet av service och support av systemet samt hur man hanterar användare och annat som behövs bakom för att hantera systemet, här har vi samarbete med bland annat Tele2.
​Denna plan är ett måste för att uppkopplingen av er produkt ska bli framgångsrik, tekniken som möjliggör uppkopplingen måste väljas från dessa behov.